В Гулянци е констатиран първи случай на COVID-19

Кметът Лъчезар Яков се обърна към жителите с апел да спазват противоепидемичните мерки

В община Гулянци е констатиран първи случай на COVID-19. По този повод кметът Лъчезар Яков се обърна към жителите с апел да спазват противоепидемичните мерки!

"Да ограничим разпространението на заболяването е наша обща отговорност. Знам, че е трудно, но в интерес на личното Ви здраве и това на околните – ограничете до минимум социалните контакти и пътуванията, не излизайте от дома си без основателна причина, винаги носете маска на обществени места и спазвайте дистанция. Обяснете на децата колко е важно да стоят у дома и не им позволявайте да се събират. Колкото по-стриктни сме в изпълнението на разпоредбите, толкова по бързо ще излезем от трудната ситуация", заяви Лъчезар Яков.

Гражданите на общината могат да подават сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки на тел: 112 или на дежурния телефон на Община Гулянци: 065612196, при гарантирана анонимност.

"Целта на органите на реда и местната власт не е да наказва, а да работи в помощ на хората, но Ви уверявам, че ще бъдем безкомпромисни при констатиране на нарушения", отбелязва кметът на Гулянци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов