Дарения в хранителни продукти и финансови средства получи Община Русе

Всички те са разпределени за нуждаещите се хора, както и за осигуряване на материали и консумативи за дезинфекция

Материални и финансови дарения получи Община Русе като подкрепа по време на извънредното положение. Всички те са разпределени за нуждаещите се хора, както и за осигуряване на материали и консумативи за дезинфекция.

В съвместната кампания на Община Русе и БЧК Русе са подкрепени над 500 семейства с хранителни пакети. Така помощта на дарителите достига до хиляди хора в града и малките населени места. Хората останали без доходи, самотните родители, възрастните без близки, както и всички потребители на социалните услуги в общината са групите, които получават подкрепа.

Хранителни продукти за 10 хиляди лева осигуриха супермаркети „Пацони“, с храни в съвместната акция се включиха и други магазини – „Фаст Маркет“ ООД, „МЕТРО Кеш енд Кери България“, Билла България, „Кауфланд“. Фирма „Екогея ВТ“ ООД закупи и дари хранителни продукти, както и „Еонметалл България“, които освен трайни продукти за пакетите, осигури и пресни козунаци в навечерието на Великден. „Лактима Балкан“ дари също храни, които се използват за потребителите на социални услуги в общината.

Само в последната седмица към дарителите се присъединиха още фирми и организации, които съдействат според силите си в момента. Строителния хипермаркет „Практис“ дари уреди за дезинфекция, фирма „Стела Русе“ продължи да осигурява маски, „Ромпетрол България“, чрез Националното сдружение на общините осигури 500 литра гориво за автомобилите, които разнасят храна на нуждаещите се. „АРА-СВ БГ“ ЕООД дари лични предпазни средства – маски, а „Ретунтг 1“ ООД – защитни костюми. 60 литра концентриран дезинфектант дари Движение за взаимопомощ Русе.

Финансова подкрепа за Община Русе по време на извънредното положение дойде от десетки граждани, фирми и организации. Благодарим специално на дарителите от „М газ“ ЕООД, местната коалиция БСП за България, на представителите на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, „Витте Аутомотив България“, както и на гражданите, които се включват според възможностите си.

Община Русе оценява високо всяка помощ в този напрегнат и динамичен момент и уверява дарителите, че волята им е изпълнена. Желаещите да дарят средства могат да го направят в Сметката за дарения
ОБЩИНА РУСЕ
ИНВЕСТБАНК АД

IBAN: BG96 IORT73798400080000
ОСНОВАНИЕ: КОД 445100 – ЗА ДАРИТЕЛИ ОТ СТРАНАТА
ОСНОВАНИЕ: КОД 445200 – ЗА ДАРИТЕЛИ ИЗВЪН СТРАНАТА

Граждани, фирми и организации, които биха желали да дарят хранителни продукти, материали, консумативи, средства за защита, нека се свържат с Община Русе на телефон 082/ 506 806.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов