Честотата на събиране на стъклените отпадъци в зелените контейнери е увеличена

Животът

15-04-2020, 22:24

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Съдовете за разделно събиране на пластмасови и хартиени отпадъци в община Русе продължават да се извозват по график. Забавяне има единствено при стъкления амбалаж. Сините и жълтите контейнери се извозват четири пъти в месеца, а зелените един път на всеки два месеца.

        Експертите от отдел „Екология“ уведомяват гражданите, че по-голямата част от съдовете редовно се събират и транспортират до депото за сепариране. Единствено има забавяне при извозването на стъклените отпадъци. Причината е, че въведеното извънредно положение и наложените ограничителни мерки за движение влияят негативно на пазара на вторични суровини. Забавянето на дейностите по оползотворяване и продажба на рециклирани суровини, води до запълване капацитета на сепариращата инсталация и съответно редуциране графика на фирмата изпълнител, която осъществява събирането и извозването на отпадъци от стъкло.

        От отдел „Екология“ призовават русенци да проявят търпение докато кризата отмине и да не се отказват от навиците си за разделно събиране на битовите отпадъци.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)