С включени сирени русенските полицаи изразиха подкрепата си към медиците на първа линия

Екипът на Областната дирекция на МВР в Русе изрази признателност и съпричастност към лекарите и медицинския персонал, работещ в двете университетски болници в града – „Канев“ и „Медика“, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и към служителите на Регионалната здравна инспекция. На практика към момента това са медицинските специалисти, които са на първа линия и правят всичко възможно за справяне с извънредната ситуация, породена от COVID-19.

За целта покрай упоменатите институции преминаха десет полицейски автомобила от състава на местната полиция с включена светлинна и звукова сигнализация. По този начин служителите на реда изказаха и подкрепа към ранената си колежка в неделя (12.03.2020г.) Припомняме, че тя пострада по време на изпълнение на служебния си дълг и понастоящем е настанена за лечение в УМБАЛ „Канев“.

Инициативата на полицаите се зароди спонтанно, но въпреки това тя се осъществи след съгласуване с Областния оперативен щаб.

Навсякъде полицаите бяха посрещнати с ръкопляскане от страна на лекарите и медицинския персонал.

От ръководството на Областния оперативен щаб благодарят на всички, които в този тежък за обществото момент са на първа линия и се борят за овладяване и справяне със ситуацията. Също така те изразяват надежда, че не са притеснили хората, живеещи в близост до посочените институции и се надяват на разбиране към проявения благороден жест.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)