До 20 април всеки може да даде предложение за развитието на Северен централен регион

Мисия

13-04-2020, 12:15

Снимка:

Областна администрация

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Велико Търново домакинства среща по проблемите на децата от Северен Централен регион

Идният понеделник е крайният срок, до който ще се приемат предложения за приоритетни проекти по Интегрираната териториална стратегия за развитие на Северен централен регион. Идеята на стратегията е да се зададе рамката за интегрирано и пространствено развитие при отчитане на местния териториален потенциал, отразявайки и съвременните тенденции в регионалната политика на Европейския съюз и страната. Проектите трябва да бъдат насочени към социално-икономическото развитие, като те биха могли да допринасят по един или друг начин за разкриване на нови работни места, подобряване на конкурентоспособността, изграждане на необходимата техническа и бизнес инфраструктура и други подобни.

По-подробна информация  може да бъде прочетена на уеб сайта на Областна администрация Русе, както и на портала за обществени консултации към Министерския съвет.

Припомняме, че днес от 14.30 ч. Областният информационен център ще проведе уебинар на фейсбук страницата си относно новостите в регионалното планиране. Сред темите, които ще бъдат представени, са Националната програма за развитие на България до 2030-та година, Актуализацията на Националната концепция за пространствено развитие 2013 – 2025, както и измененията и допълненията в Закона за регионалното развитие.

Ръководството на Областна администрация Русе изказва благодарност на екипа на Областния информационен център за установеното партньорство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов