Над 20 хиляди са починалите с COVID-19 в САЩ до момента

Само от началото на днешния ден са били регистрирани 1317 смъртни случая

Съединените щати днес станаха страната с най-много смъртни случаи с регистриран коронавирус и преминаха мрачния символичен праг от 20 000 починали, предаде Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че това се случва в момент, когато президентът Доналд Тръмп обмисля кога животът в страната, в която има над половин милион заразени (б.а. най-много в света), може да започне да се нормализира.
Смъртните случаи в САЩ на лица, зарезени с коронавирус, са около 2000 четири поредни дни. Най-тежка е ситуацията в град Ню Йорк и неговите околности.
Представители на здравните власти предупреждават, че смъртните случаи в страната може да достигнат 200 000 до края на лятото, ако безпрецедентните карантинни мерки, които спряха икономиката и оставиха повечето американци у дома, бъдат отменени след 30 дни, отбелязва Ройтерс.
По официални данни, компилирани от специализирания сайт Worldometer, до момента от коронавируса в САЩ са починали 20 064 души. Само от началото на днешния ден са били регистрирани 1317 смъртни случая.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов