Двама мъже са задържани при полицейска операция в Русенско

Повдигнато им е обвинение за склоняване към проституция

Двама мъже са задържани тази сутрин в хода на специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОДМВР-Русе във връзка с разследване за склоняване към проституция. Действията по установяването и задържането им са реализирани от служители на - сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР, Специализираното тактическо звено и РУ Сливо поле, под надзора на Окръжна прокуратура – Русе. Акцията бе предприета след серия оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.142 и чл.142 а от НК.

Тази сутрин, на адрес в гр. Сливо поле униформените задържали двама мъже, на 30 и на 50 години. Те са привлечени като обвиняеми по досъдебното производство, затова че в периода от 2017 г. до март тази година са държали против волята им жени, като за някои към момента е установено, че се очаква да приключи периодът на извънредното положение, за да бъдат изведени през границата  и принуждавани да проституират в чужбина.

С постановление на прокуратурата, на двамата е наложено задържане за 72 часа. Предстоят още процесуално-следствени действия под надзора на Окръжна прокуратура – Русе.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)