Сто протокола и два акта за неспазване на ограничителните мерки в Русе

Сто предупредителни протокола и два акта за неспазване на заповедта на Министъра на здравеопазването са съставени само за ден от екипите на полицията и КООРС, съобщи кметът на Община Русе Пенчо Милков. В събота и неделя патрулите са предупреждавали русенци да се прибират по домовете си, но санкции не са налагани. Най-много граждани е имало в централната градска част, Парка на младежта и кея.

„Апелирам още веднъж да проявим самосъзнание“,заяви кметът и припомни, че санкцията за неспазване на противоепидемичните мерки е 5000 лв.

Контролът по спазването на ограниченията за движение става още по-сериозен. Общо 12 служители на КООРС работят на терен. Те дават и дежурства на входно-изходните пунктове на града. Нов КПП е поставен в посока с. Басарбово след гробищния парк. Така точките за влизане и излизане от града стават общо шест, заедно с досегашните:

·         На пътя за София - преди караулката;

·         На пътя за Варна - преди кръстовището на магазин “Джъмбо”;

·         На пътя за Басарбово - при моста в местността „Моргуля“;

·         В Николово - край моста за с. Червена вода;

·         На пътя за Силистра -  зад отклонението за с. Николово.

Полицията конвоира колоните от тежкотоварни автомобили и те не спират в града. Целта е да се ограничи разпространението на заразата.

В момента два екипа от представители на община Русе и полицията следят дали хората поставени под карантина, спазват ограниченията. Има готовност за пускане на още два екипа, които да проверяват.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов