Сто протокола и два акта за неспазване на ограничителните мерки в Русе

Сто предупредителни протокола и два акта за неспазване на заповедта на Министъра на здравеопазването са съставени само за ден от екипите на полицията и КООРС, съобщи кметът на Община Русе Пенчо Милков. В събота и неделя патрулите са предупреждавали русенци да се прибират по домовете си, но санкции не са налагани. Най-много граждани е имало в централната градска част, Парка на младежта и кея.

„Апелирам още веднъж да проявим самосъзнание“,заяви кметът и припомни, че санкцията за неспазване на противоепидемичните мерки е 5000 лв.

Контролът по спазването на ограниченията за движение става още по-сериозен. Общо 12 служители на КООРС работят на терен. Те дават и дежурства на входно-изходните пунктове на града. Нов КПП е поставен в посока с. Басарбово след гробищния парк. Така точките за влизане и излизане от града стават общо шест, заедно с досегашните:

·         На пътя за София - преди караулката;

·         На пътя за Варна - преди кръстовището на магазин “Джъмбо”;

·         На пътя за Басарбово - при моста в местността „Моргуля“;

·         В Николово - край моста за с. Червена вода;

·         На пътя за Силистра -  зад отклонението за с. Николово.

Полицията конвоира колоните от тежкотоварни автомобили и те не спират в града. Целта е да се ограничи разпространението на заразата.

В момента два екипа от представители на община Русе и полицията следят дали хората поставени под карантина, спазват ограниченията. Има готовност за пускане на още два екипа, които да проверяват.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"