Българска делегация, начело с кмета на Русе, се срещна с градоначалника на Гюргево

Продължават строителните дейности по проекта "Добре развита транспортна система в Еврорегион Русе - Гюргево за по-добра свързаност с ТЕN-Т мрежата", финансиран по Програма "Интеррег Румъния-България 2014-2020"
Българска делегация, начело с кмета на Русе Пенчо Милков, се срещна с градоначалника на Гюргево Николае Барбу,

Делегация, водена от кмета на Русе Пенчо Милков и заместник-кмета по икономика и инвестиции Златомира Стефанова, се срещна днес с кмета на Гюргево Николае Барбу. Поводът бе стартирането на строителните дейности на територията на община Гюргево по проект „Интеррег Румъния – България 2014 – 2020“ за оптимизиране на транспортните условия в трансграничния регион.
Проектът цели по-добро свързване на Община Гюргево и Община Русе с мрежата TEN-T чрез действия, които водят до модернизация на пътната инфраструктура в двата града.
Дейностите ще доведат до решаване на проблеми, касаещи свързаността на хората в трансграничния регион чрез увеличаване на транспортния капацитет на секторите TEN-T в градовете Гюргево и Русе. Стойността на проекта е 7 835 520.26 евро.
Обхватът на проекта е в съответствие с програмите за европейско териториално сътрудничество и допринася за неговата тематична цел за насърчаване на устойчивия транспорт и за премахване на пречките в ключовите мрежови инфраструктури чрез подобряване на регионалната мобилност и свързване на вторични и третични възли към TEN-T мрежата.
Пътят, който ще бъде модернизиран на територията на Община Русе е булевард "Липник" в неговата цялост



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов