Лазар Причкапов отпразнува 80-годишен юбилей

Над 200 бяха поканените гости

Да съпреживееш нещо толкова вълнуващо, което не се случва всеки ден, няма как да не остави трайни спомени в нас, съгражданите на достойният син на Белица – Лазар Причкапов. В този ред на мисли, групата от Белица си тръгна от тържеството по повод 80-годишният юбилей на човека с висок интелект, ерудит, визионер и в същото време земен и човечен, нашият Лазар, информират от Община Белица.
Стил, красота, емоции от прочувствени слова и поздравителни адреси заляха огромната зала на Парк хотел „Бачиново“. А ние, беличани, разположени на маса в центъра на залата, в непосредствена близост до семейството на легендарния юбиляр, се чувствахме горди, съпреживявайки уважението с което бе обгърнат човекът, роден през високосната 1940 година на 29 февруари Лазар Причкапов.

Неврокопският митрополит Серафим, кметът на Благоевград Румен Томов, на Белица Радослав Ревански, на Гоце Делчев Владимир Москов и неговия заместник Валери Сарандев, екс кметовете на Сандански Антон Тотев, на Петрич Вельо Илиев, ректорът на Колежа по туризъм Васил Жечев, Владимир Руйчев – ТВ „Родина“, председателят на Окръжен съд - Благоевград Катя Бельова и много други видни личности и негови приятели. Многобройни поздравителни адреси от хора, които не са успели да присъстват, като Евгения Живкова и Корнелия Нинова.
Сред стотиците подаръци, икони, предмети на изкуството, букети и кошници от пъстри цветя и картини се открояваше тази от Белица, нарисувана от местната художничка Ана Сирачка. На картината младата художничка майсторски е изобразила любимото място на юбиляря, свързано със спомени от живота на семейството му и днес, място за разходка, когато през лятото е в родната Белица.
Уникален сертификат от собственика на ТВ „Родина“ Владимир Руйчев, впечатли присъстващите на голямото събитие. Сертификатът на звездния регистър AlStarRegister за Космическа звезда  RA-3:32:26.3+46:3:25 dec с името на Лазар Причкапов остава вечно записано в звездния регистър. Официалният документ се пази в охраняем трезор завинаги.
С величествената си осанка, с благата си усмивка, бистър ум и мъдрост, Причкапов посрещна гостите си в хотел „Парк Бачиново “, които наброяваха над 200 и разказа за живота си, който оставя дълбока следа във всички, които го познават, а поколенията ще помнят делата му.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)