Областната управа и СБЖ ще си сътрудничат в сферата на културата

Oбластният управител на област Русе Галин Григоров се срещна с председателя на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова.

По време на срещата двамата обсъдиха възможността за партньорство между двете институции, като идеята е провеждането на съвместни инициативи. Очакванията са техният фокус да бъде насочен както към историята на дипломатическите отношения между България и предимно страните от Европа и Азия, така и към популяризирането на културата на тези държави.

Припомняме, че днес от 10.30 ч. в централното фоайе на Ректората на Русенския университет беше открита изложбата „С обич към изтока“, която е в памет на нейния съпруг проф. дфн Александър Федотов. Експозицията съдържа 32 пана, доказващи трайната привързаност на професор Федотов към корейската, монголска и тибетска култури и езици. Веднага след това председателят на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова ще изнесе лекция пред русенските студенти за съвременната журналистика, а по-късно ще се срещне и с главния редактор на вестник „Студентска искра“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов