В Белица се проведе националното състезание Spelling Bee

Наталия Клементиева и Лилия Колева ще участват в регионалното състезание

Днес в СУ "Св.Св. Кирил и Методий"- Белица бе проведено Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, в което участваха активно ученици от 5, 6 и 7 клас. Децата се подготвяха месеци наред по дадените им 500 думи, които трябваше да спелуват. Всички се представиха достойно.
СУ „Св.Св. Кирил и Методий“- Белица вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на състезанието.
Наталия Клементиева, на първо място в училищния кръг и Лилия Колева – второ място, имат право да участват в регионалното състезание, което ще се проведе в края на март в Благоевград .
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 10 години, и за това време пораснаха и хилядите участници от 3 до 7 клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee - пчела), създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш, трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.
Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта. В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британския съвет и Министерството на образованието и науката.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)