Енчо Енчев участва в семинар за финансиране на средното образование в Република България

В гр. Банкя Съюз на българските учители и Министерство на образованието и науката организираха национален семинар на тема “Съставяне и приемане на бюджета на средното образование за 2020 г”, с лектори от МОН, МФ, ММС и Националното сдружение на общините в Република България. В работата на форума и провелите се обсъждания и дискусии взеха участие г-н Енчо Енчев - заместник-кмет на община Русе, г-жа Росица Георгиева - началник на РУО, Невена Пенева - ст. експерт в отдел “Бюджет” и Юлиана Джорова - ст. експерт в отдел ОМДС на община Русе.

Националният семинар беше открит от г-н Красимир Вълчев, министър на МОН, който очерта основните насоки за развитие и финансиране на средното образование през 2020 г, а именно: приемане на наредба за физическата среда, осигуряване на средства за оборудване на кабинети с акцент математика и природни науки, осъвременяване на методите на преподаване за провеждане на качествен учебен процес, търсене на сечението между личен и колективен интерес при план-приема, въвеждане на компетентностния подход и интегрални специалности с надграждане и учене през целия живот. Специално внимание беше обърнато на изготвяне на формулите за разпределение на финансовите средства за финансирането на училищата и детските градини в общините и националните образователни програми.

Съпътстващи доклади изнесоха Александра Димитрова- държавен експерт в МФ, Соня Кръстанова-директор на дирекция “Финанси” в МОН, началник отделите в Дирекция “Финанси” на МОН Марияна Ламбова и Дима Коцева. Организатор и водещ на семинара беше г-жа Янка Такева- председател на ИК на СБУ

а в семинар за финансиране на средното образование в Република България



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)