Румънец отива на съд за измама в казино в Търново

Крими

21-01-2020, 11:23

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Чужденецът вече има две присъди за измами у нас

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу румънски гражданин за измама. Обвинението срещу А.Л. е за това, че на 06.09.2019 г. в гр. Велико Търново, в игрална зала, при условията на повторност в немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага, при извършване на обмен на валута, възбудил заблуждение у двама  служители, с което причинил на дружеството, за което работят, имотна вреда в размер на 400 лв., представляваща разликата между предадената и върнатата сума.

 

А.Л. е осъждан с 2 влезли в сила присъди за извършени измами на територията на Р. България. Измамите извършвал по идентичен начин – посещавал игрални зали в различни градове на страната и заявявал на служителите, че желае да му бъде обменена валута. При демонстративното броене на получените от тях български лева, незабелязано скривал част от банкнотите. След това заявявал, че се отказва от обмяната и връщал парите, но без укритите.

На 06.09.2019 г., А.Л. решил да извърши поредната си измама. Посетил игрална зала в гр. Велико Търново, където играл и загубил определена сума пари. След това отишъл на бара при двете крупиета и поискал да му обменят сумата от 650 евро в български лева. Дал им 650 евро. Докато проверявал пачка с банкноти по 20 лева на обща стойност 1000 лева, които му дали, незабелязано отделил 400 лева и ги прибрал в джоба си. Веднага след това, под предлог, че иска по-едри банкноти се отказал от обмяната и върнал пачката, но без скритите пари. Служителите били убедени, че им връща пълния размер на сумата от 1000 лева и ги прибрали, без да ги броят.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов