Най-малко трима са извършили обира в митницата в Благоевград

Не е ясно колко килограма сребърни накити са откраднати

Най-малко трима са извършителите на кражбата в агенция "Митници" в Благоевград, съобщиха от Прокуратурата за БНТ. Продължава издирването на крадците, които откраднаха голяма сума пари и сребърни накити, съхранявани като веществени доказателства по досъдебни производства.
Предполага се, че крадците са влезли на територията на агенция "Митници", прескачайки оградата, след това са се качили по външна аварийна стълба на помощна пристройка, а оттам са разбили прозорец и са влезли в административната сграда на агенцията.
Според наблюдаващия прокурор Борислав Ковачки крадците са имали предварителна информация в коя стая точно се съхраняват веществените доказателства. Те са носили ъглошлайф, носили са и удължител на този ъглошлайф, включили са, рязали са касите. Прокуратурата разследва как охраната, състояща се от двама души, не е чула шума, който се е вдигал при рязането на касите. Те са двама човека, които дават дежурства по 12 часа, като са задължени през определен период от време да правят обход на терена. Освен това тези охранители трябва да наблюдават и монтираните камери. Не се знае дали тези камери са успели да запишат крадците.
Сигналът за обира беше подаден около обяд вчера. Цял следобед следователи събираха разпилени сребърни накити, които крадците са изпуснали по време на бягството си. Към момента не е уточнена точната сума пари, които са задигнали те. Предполага се, че това е някаква голяма сума от десетки хиляди лева. Не е ясно и колко точно килограма сребърни накити са откраднати.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов