Служители на Първо РУ са започнали разследвания по два сигнала за престъпления в Русе

Служители на Първо РУ са започнали разследвания по два сигнала за престъпления в Русе - кражба от търговски обект и от автомобил

Според заявеното в полицията, за времето от 01:00 до 03:25 часа на 14 януари, чрез отключване на входна врата на магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. Николаевска, е била извършена кражба на сума от около 72 лева на монети и неустановен брой кутии с цигари. Нанесените щети са в процес на изясняване. На място е извършен оглед от полицията и по случая е започната работа, в хода на образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т.3, 4 от НК.

Досъдебно производство е започнато по описа на Първо РУ и по сигнал за проникване и кражба от превозно средство. В районното управление било съобщено, че за времето от 21:30 часа на 13 януари до 07:20 часа на следващия ден,  неизвестен извършител е взломил предното дясно стъкло на кола с марката „Дачия“, която била паркиран на паркинг на ул. Н.Й.Вапцаров в Русе. От автомобила липсвали сума пари на монети -  30 лв. и фирмен печат. Случаят се разследва с оглед престъпление по чл. 195, ал.1, т.3 от НК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов