Ледена пързалка в центъра ще радва за втора поредна година русенци

От днес Ледената пързалка е на разположение на русенци и гости на града. Официалното откриване на зимното съоръжение ще е на 25-ти ноември, понеделник,  от 18.00 часа. В програмата ще бъдат включени изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от клуб „Ледени искри“ град София, а специален водещ ще е бате Енчо.

Ледената пързалка е разположена на пл. „Света Троица“ пред Държавна опера - Русе и ще допълва празничната атмосфера на Коледно-новогодишните празници. Пързалката е с площ 450 кв. м. Доставена е на Община Русе от фирма „Парк - спорт - консулт“ ЕООД, партньор на австрийската фирма „AST Eis und Solartechnik GmbH“ - най-големия производител на ледени пързалки.

Работното време на пързалката ще бъде от 10:00 до 22:00 часа, всеки ден. На разположение на гостите й са общо 200 чифта кънки от 25-ти до 46-ти номер. Цената на входен билет за възрастни е 5 лв. на час, а за ученици - 3 лв. за час. Отделно за наем на кънки ще се заплаща 2 лв. Предвиден е и предплатен абонамент за 10 посещения за сумата от 40 лв. за деца, а за възрастни 56 лв. Цената за групови посещения до 6 души, включваща входен билет и наем на кънки, е 5 лв. на час на посетител.

За начинаещите кънкьори са предвидени 12 обучителни тренажори под формата на пингвинчета и мечета, които ще се предоставят напълно безплатно. Пързалката ще има на разположение квалифициран медицински екип, който при необходимост ще окаже първа помощ, а всеки закупен билет включва застраховка.

Зимното съоръжение ще функционира  до 21 януари, 2020 г.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"