Останете живи! Кампанията на журналиста Георги Стоянов стигна до Пловдив

Книгата беше представена в Езикова гимназия "Иван Вазов" - Пловдив и вече е част от библиотеката на училището

Журналистът от Плевен Георги Стоянов представи пред учениците от 12 клас на ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив своята книга "Останете живи". Целта на срещата му с гимназистите бе призив - да бъдат внимателни и отговорни на пътя, като бъдещи шофьори. 

"Останете живи" е издание, което има за цел да събуди у младите хора инстинкта за самосъхранение, който липсва сред водачите и това често води до трагични инциденти. В по-голямата си част те са породени от шофиране при несъобразена скорост, неправилни маневри, шофиране след употреба на алкохол и наркотици, гонки, взиране в телефона... 

Стоянов гостува на дванадесетокласниците по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Пред тях той разказа подробно какво го е провокирало да се заеме с темата за войната на пътя и сподели редица истории, с които се е сблъскал през годините по време на работата си, като някои от тях са описани и в книгата.

Много от учениците в гимназията вече имат шофьорски книжки и лични автомобили, но пък и знаят още отсега, че шофирането е отговорност, а не забавление, каквото е и основното послание на книгата.

Възпитаниците на ЕГ “Иван Вазов” - Пловдив бяха подготвили брошури и плакат, които подариха на своя гост и с които призоваха водачите да бъдат внимателни и разумни на пътя.

Следващите представяния на книгата "Останете живи" ще са в Професионална гимназия по механоелектротехника – гр. Плевен и СУ "Никола Йонков Вапцаров".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов