Приликите и разликите между баскетбола и бягането

На спортът като вдъхновяваща мисия бе посветено седмото издание на „Вечери за наивници”. То се проведе на 15 ноември в Регионална библиотека „Любен Каравелов”.

Видният баскетболист Филип Виденов и ултрамаратонецът Красимир Георгиев разказаха интересни истории от професионалните си кариери пред русенската публика и се опитаха да начертаят формулата за успех в спорта, макар и в различни дисциплини.

„Спортът не е въпрос на късмет, а на много труд”, сподели с русенската публика Филип Виденов. Според него хората трябва да осъзнаят слабостите си и да работят върху тях, ако искат да се превърнат в добри спортисти. Филип Виденов е носител на титлата „Най-добър баскетболист на България” и сподели за предизвикателствата да играеш както за български, така и за чуждестранни отбори.

Красимир Георгиев гостува в Русе за първи път и не скри желанието си да посети града още веднъж, но този път по Дунав. Той сподели за необходимостта хората да предизвикват себе си, да се грижат както за физическото, така и за психическото си здраве и че бягането е страхотен начин да постигнеш всичко това. Красимир е един от най-впечатляващите ултрамаратонци в България, участвал в не малко международни състезания. Част от тях преминали в рамките на тежки климатични условия, като над 50-градусовото тичане в Долината на смъртта или пустинята в Мароко.

Проектът „Вечери за наивници“ се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“. Негови организатори са сдружение „Градоред“ и клуб „Мечтание“, които всеки месец канят интересни личности, които да разкажат за своята професия, мотивации и личен опит.

На 27-ми ноември, предстои да видим „Пътешенственикът“. И този път организаторите са поканили гости, представители на съвременна професия, която все повече нашумява напоследък. В рамките на събитието русенци ще се срещнат с  двама професионални пътешественика, които ще разкажат освен за местата, които са посетили или им предстои да посетят, така и за начина да превърнат хобито си в професия и да го монетизират.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов