Конституираха новоизбрания общински съвет във Ветово

Главният секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов откри първото заседание на новоизбрания Общински съвет във Ветово за мандат 2019 – 2023 година.

„За мен е чест, че мога да поздравя всички Вас, спечелили общественото доверие и признание с постигнатия успех! Вярвам, че влизайки в заседателната зала ще загърбите политическите си и чисто човешки пристрастия и ще останете верни на избирателите за благото, на които сте призвани да работите през следващите 4 години!

Вярвам, че ще бъдете единни и ще работите с търпение и всеотдайност за решаването на всяко едно предизвикателство, на всеки един проблем, осигурявайки по този начин просперитета на община Ветово и благополучието на жителите й!

Убеден съм, че проявявайки разум и професионализъм в действията си ще бележите положителни резултати, за да оправдаете гласуваното ви доверие, като приемете избора на хората, като своя лична отговорност!“ заяви главният секретар на администрацията пред новоизбраните общински съветници и кметове.

Той изказа благодарност на председателя на Общинската избирателна комисия Стела Стоилова, както и на нейния екип за успешно произведените местните избори и допълни, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

По традиция заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник, а именно Петко Ахмаков.

В местния парламент влизат общо 17 общински съветници, като 8 от тях са от ПП ДПС, 4-ма от ПП МИР, 3-ма от Движение ЗАЕДНО за промяна и по 1 от ПП ГЕРБ и коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

След проведено гласуване за председател на Общинския съвет беше избран Петко Ахмаков.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)