Русенските полицаи спечелиха 5 купи и 10 медала

В изпълнение на Вътрешните правила за реда за организиране и провеждане на тренировъчната и състезателната дейност на служителите в МВР и утвърдения спортния календар на „Спортна асоциация – МВР“ за 2019 година, в град Смолян се проведе НАЦИОНАЛНА КУПА „БЪЛГАРИЯ“ по Полицейска лична защита и карате за служители на МВР.

Служители от Областна дирекция на МВР – Русе, отново взеха участие в първенствата. Русенската дирекция представиха петима състезатели - Александър Йорданов, Светослав Бодуров, Теодор Иванов, Станислав Георгиев, Милен Атанасов, под ръководството на Станислав Станчев, главен инструктор по полицейска лична защита в ОДМВР – Русе.

Състезанията са организирани и проведени по правилата за полицейска лична защита – съгласно Общия регламент за организиране и провеждане на републиканския преглед по полицейска лична защита за 2019 г. и за карате – дисциплини „ката“ и „кумите”, съгласно съдийския правилник на Световната карате федерация (WKF), публикуван на сайта: www.karatebg.org.

Представителите на русенската областна дирекция за пореден път показаха боен дух и спортно майсторство, като отново се представиха блестящо и се връщат с общо 5 купи и 10 медала от първенствата.

В отборното първенство по полицейска лична защита и двата тима на ОДМВР - Русе завоюваха призови места. Шампионската титла взе отборът „ОДМВР – Русе І“ в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров, които са настоящите (през последните три години) национални шампиони и трети на световното за 2018 г.

Вторият русенски отбор „ОДМВР – Русе ІІ“, в състав Теодор Иванов и Станислав Георгиев, зае трета позиция на призовата стълбица.

В индивидуалното класиране в „карате“, шампионската позиция на първото място в категория до 75 килограма, завоюва русенският състезател Светослав Бодуров. В категорията до 84 килограма служителят на ОДМВР – Русе Александър Йорданов се класира на второ място.

В отборното класиране на карате ОДМВР – Русе завоюва втора позиция.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов