Две паралелни спецакции, насочени срещу наркоразпространението в Русе

Две паралелни спецакции, насочени срещу наркоразпространението и употребата на наркотични вещества, проведоха служителите на ОДМВР – Русе на 4 ноември.

В хода на първата специализирана полицейска операция, действията са реализирани на територията на гр. Русе от служители на Първо РУ и Специализираното тактическо звено за бързи действия при ОДМВР – Русе. Те са осъществени под надзора на Окръжната прокуратура. Задържан е мъж от Русе на 28 години. При извършените личен обиск на лицето, както и претърсване и изземване на адреси в града, обитавани от него, са иззети суха тревна маса, реагирала при полеви наркотест на марихуана; около 4 гр. метамфетамин; прибори за разфасоване и разтегляне; а също и мобилни комуникатори. Отделно в други лица, съпричастни към разследваната дейност, са намерени  пособия за производство на средства за употреба на наркотичното вещество метамфетамин - 283 стъклени епруветки; лула, изработена от епруветки; газова горелка.
28-годишният русенец е задържан. По случая се води досъдебно производство по описа на Първо РУ, за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Работата по разследването продължава.

В рамките на други действия на полицията, служители от Първо РУ са установили и спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“ с английска регистрация, с четири лица. Това се е случило около 21 часа на 4 ноември, в района на местността „Караач“ в Русе, на асфалтиран път, водещ към склад на завод. При проверката в колата  са установени двама пълнолетни мъже на 21 и 26 години и двама непълнолетни – момче на 17 г. и момиче на 15 г. След първоначалните действия на полицаите и извършените обиски, в трима от тях са открити наркотични вещества - около 20 грама суха зелена тревна маса, четири оранжеви таблетки и около грам бяло кристално вещество. Направените полеви тестове са дали положителни реакции за марихуана, екстази и метаамфетамин.

Двамата пълнолетни мъже са задържани в полицията. Случаят е документиран, като са образувани три бързи полицейски производства за престъпления по чл. 354 а, ал. 3 от НК, като е уведомена и прокуратурата. Работата на полицията продължава.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов