В Русенска област денят на местните избори протече и завърши в спокойна обстановка

В Русенска област денят на местните избори протече и завърши в спокойна обстановка. Всички избирателни секции в региона са приключили работа без проблеми - не са констатирани нарушения, свързани с полицейската охрана или пожарната и аварийна безопасност в местата за гласуване.

Обстановката в региона към 20:15 часа е спокойна. До момента, от поделенията на ОДМВР и РДПБЗН в Русенска област, не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, произшествия или инциденти, които да застрашат протичането на изборния процес.

Общо 18 удостоверения за гласуване, които да послужат на гражданите да упражнят правото си на глас в деня на вота, са издадени и връчени днес от звената “Български документи за самоличност” в ОД МВР – Русе и районните управления в областта.

Създадена е организация, от страна на ОДМВР – Русе, полицейски екипи да окажат съдействие за осигуряване безопасността на движението при транспортиране на изборните книжа до общинските избирателни комисии.

Транспортирането на изборната документация от общинските избирателни комисии до ЦИК също ще бъде осигурено с полицейска охрана.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)