Млади мотористи с участие в обществени събития

Със сформиране на ядро от млади мотористи„Live free - ride freeв“, които активно ще се срещат всеки месец и ще участват в обществени събития, приключи проект „Живей свободно, карай свободно“ на LOWLNADERS MC Roussе. Проектът се осъществи по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

На 15.10 част младежите взеха участие в мото поход „Зоната Интернешънъл 100 години“,  организиран от ЗОНТА клуб - Русе. На 19.10 те бяха част от поход за свободата организиран от А21 Bulgaria и БЧК. Ден преди това се включиха в парти, с което беше отбелязан неформалния край на проекта.

Проектът е насочен към деца и младежи до 18 годишна възраст. В рамките на няколко месеца се проведоха поредица от обучения, уъркшопи и забавни игри, които обхванаха свободното учебно време и ваканционните и неучебни дни. Целта е чрез придобиване на нови знания, изучаване на мото-културата и обогатяване на познанията за заобикалящия свят децата и младежите да получат „ключ” и възможност да се докоснат до нормите и порядките в обществото, да се научат на дисциплина, отговорност и свободен начин на живот, без да застрашават околните.

Проектът е насочен и към личностното израстване на младежите и развиването на лидерски умения. Той включва сформирането на два детски мото-клуба „Ride free - Live free“, в които 60 деца и младежи на възраст между 10 и 18 години през свободното време ще придобиват информация за живота в един мото-клуб, клубен етикет, правила, йерархия, уважение. Във всеки от клубовете на децата бяха раздадени „длъжности” (президент, вицепрезидент, секретар, роуд кептън, сержант, трезориер).



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов