Кралев: За четири години направихме много за спорта в Русе, Диана Иванова е нашият човек

Те изказаха подкрепата си чрез специално видеообръщение

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се изказа ласкаво за кандидат-кмета на Русе Диана Иванова. Двамата разговаряха вчера, когато беше официалното откриване на Спортно училище „Майор Атанас Узунов” в Русе.

„Аз съм убеден, че Диана Иванова е нашият човек, нашият кандидат, с когото ще продължим да работим за развитие на спорта в Русе, за изграждане, доизграждане на спортната инфраструктура и да продължим това, което сме започнали с по-голям мащаб и с още по-големи успехи“. Това заявява Кралев във видео, разпространено в мрежата.

„През последните четири години направихме много за спорта в Русе. Много неща се подобриха в спортната инфраструктура и винаги с гордост идвам тук да открия поредния спортен обект, който сме изградили заедно с русенци“, заявява министърът на младежта и спорта във видеообръщението.

„Като човек роден и израснал в Русе подкрепям Диана Иванова, защото знам, че тя ще продължи всичко това, което беше направено за този град и специално за спорта“, казва от своя страна Любо Ганев.

Иванова от своя страна обяви, че през следващите 4 години, спортът ще е основен приоритет за нея, ако бъде избрана. Ето и акцентите:

- Масов спорт и физическа култура за всеки;

- Турнири по квартали за непрофесионални спортисти;

- Цялостна програма за масов детски и юношески спорт срещу затвореното детство пред компютъра и наднорменото тегло в ранна възраст;

- Подкрепа за елитните спортове;

- Условия за републикански и световни домакинства. Спортен туризъм;

- Проектиране и изграждане на скейт-парк;

- Изграждане на нови спортни съоръжения;

- Реконструиране и модернизиране на съществуващите спортни бази. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)