Мотопоход на клубовете на Зонта в България и Румъния преминава утре през Русе

Животът

14-10-2019, 17:35

Автор:

Ruseutre

Всичко от Автора

Мотопоход в чест на 100-годишнината на Зонта интернешънъл организират президентките на 11-те Зонта клуба в България и Румъния. Събитието е част от тържествата по случай юбилея на Зонта интърнешънъл, най-влиятелната международна неправителствена организация за по-добър живот на жените и момичета в свят без насилие.

Автопоходът вече стартира в София и премина през Пловдив. В Русе автомаратонците пристигат утре в 17.00 ч., пред Историческия музей на пл. "Батенберг".

Мотопоходът цели да събуди общественото съзнание, да предизвика промяна на остарели стереотипи и социални настройки, поради които домашното насилие все още е част от ежедневието на много семейства по света. Всяка четвърта жена е била жертва в даден момент от живота си, а насилието в училищата нараства с тревожни темпове, все още има момичета, които стават майки и съпруги преди да са навършили 18 години.

Мотопоходът пренася знаме в чест на стогодишнината на Зонта интернешънъл, което се предава тържествено от президент на президент, заедно със специално послание към следващите поколенията.

Знамето и посланието ще бъдат предадени за съхранение в Националния исторически музей, след приключване на похода.

 




Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)