Красен Кралев: Ще продължаваме да инвестираме в спорта във Велико Търново

Спорт

11-10-2019, 19:25

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Министърът зарадва търновските гимнастички с нов килим, а борците получават нов тепих

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна днес със спортисти и треньори във Велико Търново. Той беше придружен от Даниел Панов, кандидат за трети кметски мандат от партия ГЕРБ.

„Ако аз преди години като състезател имах тези условия, които днес имат състезателите ни, нямаше да ходя по лагери в чужбина.“ – каза по време на срещата почетния гражданин на Велико Търново и шампион по лека атлетика Антоанета Селенска. Благодарности към Даниел Панов за добрата грижа към спорта изказаха треньорът по борба Лако Лаков, състезателят по мотоциклетизъм Димитър Минков, директорката на Спортно училище „Георги Живков“ Снежана Михова и др.

„Чух много благодарности към настоящия кмет Даниел Панов и ги приемам като благодарности и към мен, защото ние сме добри партньори. Много млади хора и деца има във Велико Търново и ние ще продължим да инвестираме в спорта в града и общината.“ – каза министър Кралев.

От вторник ученици и футболисти ще приема новото спортно игрище на Спортното училище в старата столица. В него държавата вложи 700 000 лв. То ще бъде стопанисвано от ОП „Спортни имоти“ и ще се тренира по установен график. „Изключително съм доволен от новия терен. Тази есен се надявам да започне строителната работа и по новия терен на стадион „Ивайло“, който ще се изгради със средства на УЕФА. 320 000 лв. е стойността на проекта ни за шестте зали на стадиона от северната му страна. Проектът е одобрен и се очаква държавно финансиране.“ – подчерта Даниел Панов.

Изключително доволни от срещата си с министъра на спорта и с Даниел Панов останаха гимнастичките и борците. До броени дни Красен Кралев им обеща да получат нов килим и нов тепих.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)