Литературно-музикална вечер се проведе в ДФСГ "Интелект" (Снимки)

Гости на гимназията бяха поета – журналист Костадин Филипов, издателят Пламен Тотев и изпълнители от НУИ – Плевен

На 11 октомври вечерта в ДФСГ “Интелект“ беше литературно-музикална и много забавна. Гости на гимназията бяха поета – журналист Костадин Филипов, издателят Пламен Тотев (собственик на издателство Персей) и изпълнители от Националното училище по изкуствата – Плевен. На събитието присъстваха ученици от всички випуски, учители и граждани на Плевен. С музиката  на трио Евъргрийн и поезията на Костадин Филипов, вечерта беше повече от запомняща се за гостите на училището.

Костадин Трифонов представи своята книга "На дъх от лятото". Това е дебютната му поетична книга, която включва 48 стиха -  тънката му и многопластова поезия,  чрез която той пътува като откривател. Книгата е на ИК "Персей" и ще бъде представена на Bee Bop Café. Редактор е известната поетеса Маргарита Петкова, а автор на корицата на „На дъх от лятото“ и вътрешните графики е талантливата художничка Мирослава Захариева.

Стиховете на Костадин Филипов са празник на духа и интелекта, но също и на чувствата. Докосването до поезията му е магия, която превръща читателя във философ, творец и мечтател. Потапя се в слова от нежност, разтваря се в морска пяна и се преражда в утрешния ден с вяра в нова любов.

Редактор е известната поетеса Маргарита Петкова, а автор на корицата на „На дъх от лятото“ и вътрешните графики е талантливата художничка Мирослава Захариева.

Стиховете на Костадин Филипов са празник на духа и интелекта, но също и на чувствата. Докосването до поезията му е магия, която превръща читателя във философ, творец и мечтател. Потапя се в слова от нежност, разтваря се в морска пяна и се преражда в утрешния ден с вяра в нова любов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен