Бойко Борисов: Чудовищна лъжа е, че държавата ще отнема деца

Премиерът подчерта и че правителството е против домашното насилие върху деца

Премиерът Бойко Борисов отново подчерта, че Стратегия за детето няма и държавата няма да отнема деца. Коментарът му е по повод поредния слух, че ще се отнемат деца. Това доведе до паника сред ромското население и родители от Карнобат и Сливенско изведоха децата си от училище. Той определи тези твърдения като „чудовищна лъжа“.

"Не знам чие съзнание това го роди. Как може да се протестира срещу стратегия, която я няма? Как може да се тиражира, че норвежците са дали пари, за да им изнасяме деца? Това нормално човешко съзнание не може да го измисли, не мога да допусна, че човек може да се върже на подобна лъжа“, посочи Борисов в началото на правителственото заседание.

Премиерът подчерта и че правителството е против домашното насилие върху деца.

"Деца, които се разхождат голи и боси на бунището зимата и вие сте ги снимали. Такова дете трябва ли да се остави там, да израсне като инвалид? То ще придобие болести там и т.н. кое е лошото на всичко това? Кой нормален човек е против това? Държавата щяла да натовари на влак децата и да ги изнася. Това как може да ви мине дори през акъла?“, попита Борисов.

 Той апелира медиите да съдействат за разясняване на реалната ситуация и да не се създава паника от фалшиви новини. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов