Задържаха обявен за издирване, заплашил жена с убийство

Крими

26-09-2019, 14:01

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Арестуваният плашил съпруга и бащата на жената, че ще я залее с киселина

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново взеха мярка за неотклонение задържане под стража на мъж, отправил закани за убийство. Обвинението срещу Р. Р. е за това, че в периода от 28 - 29.07.2018 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, се заканил на С. Ш. с убийство и това заканване възбудило у жената основателен страх от осъществяването му. В рамките на два дни мъжът отправил заплахи, че ще заколи жената вечерта, а на два пъти заплашил, че ще я залее с киселина.

По същото време, в Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия се заканил на мъжа на пострадалата с убийство на съпругата му с думите  „ще убия жена ти, животът й ще свърши, ще я залея с киселина“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му. И за това, че на 28.07.2018 г. в гр. Велико Търново се заканил на бащата на пострадалата с убийство на дъщеря му – че ще я унищожи и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност лицето да се укрие или да извърши престъпление, предвид обстоятелството, че същият  се е укрил след деянието и е бил обявен за общодържавно издирване, поради което съдът уважил искането на Районна прокуратура – Велико Търново и взел мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Р.Р.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов