Млади певци с приз от международен конкурс

На 14 и 15 септември се проведе поредното издание на Международния конкурс „Sofiq Grand Prix-2019“. В него взеха участие над 100 талантливи деца и младежи, изявяващи се в областта на вокалното и инструменталното изкуство от България, Сърбия, Украйна и Армения. Вокалните изпълнители  представяха изпълненията си в Зала 11 на НДК в следните направления: „Песен на роден език“, „Песен на български език“, „Световен хит“ и „Народно пеене“.

Възможност да се изявят имаха и дуети, триа, квартети и вокални групи.

Участниците бяха оценявани от професионално международно жури от Сърбия с представител Зорица Нинкович, Армения с представители Анна Погосян - оперна прима и Маргарита Саргсян - преподавател по музика,  Украина -  Галина Голубева и Силвия Статкова - представител на България. За пореден път солистите от вокално студио „Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова завоюваха призови места.

Шестгодишният Мартин Колев се състезава в първа възрастова  група. Яви се в разделите „Песен не роден език“ и „Българска песен“ с песните „Бал на мишките“ и „А на мен ми се играе“ и се класира на трето място.

Седемгодишната Дария Стефанова също се състезава в първа възрастова група.  Тя се яви в категория „Фолклор“ с песента „Залюбих си мамо“ и категория „Песен на роден  език“ и спечели първо място. В категория  „Световен хит“ с песента „Flay“ спечели трето място. Дария и Мартин се състезаваха и като дует с песента „Тази вечер аз съм хубава“ и спечелиха второ  място.   Дванадесетгодишният  Михаил Петров  се състезава в трета възрастова група. Той спечели първо място в категория „Песен на български език с песента“ „Не така“ на ФСБ, второ място в категория „Световен хит“ със  „Scende la piogga“ на Джани Моранди и трето място за в раздел „Фолклор“ с народната песен „Снощи седенки кладохме“



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов