Областна администрация - Русе отново в подкрепа на Европейския ден без загинали на пътя

За четвърта поредна година по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, през месец септември ще се реализира проектът EDWARD – European Day Without A Road Death. През 2019 г. инициативата Европейски ден без загинали на пътя ще се проведе на 26-ти септември на територията на цялата страна.

Мотото на тазгодишната кампания е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ и е в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността, която традиционно е между 16-ти и 22-ри септември.

Целта е в периода преди провеждането на полицейската операция всички участници в движението по пътищата да помислят дори за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват, за тези, на които може да изложат останалите участници и за това как самите те могат да допринесат за намаляването на пътните инциденти. Идеята е чрез споделената от всички нас отговорност и солидарност да се доведе до спад в стряскащата статистиката относно броя загинали хора по пътищата на Европа, както и в нашата страна.

Сред множеството партньори на инициативата за поредна година е и Областна администрация Русе.

Всеки желаещ може да се регистрира като партньор на следния уеб адрес: http://roadsafetydays.eu. Освен това ангажимент може да бъде деклариран и с подписването на обещание за подкрепа на деня без загинали на пътя чрез: https://projectedward.eu/. В подкрепа на кампанията в социалните медии може да бъдат изпращани снимки и видео записи от организираните събития и активности – за повече информация #ProjectEDWARD, като публикуването на събитията може да се прави и посредством: http://roadsafetydays.eu/look-road-safety-days.

Припомняме, че съгласно Решение на Министерски съвет 2019-та е обявена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението по пътищата с мото „Пази семейството си на пътя“.

Актуална информация, показваща броя загинали към момента при пътнотранспортни произшествия може да бъде получена от следната Интернет страница: https://www.mvr.bg/dokkpbdp/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ubiti_do_dnes.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов