Дубльорът на малкия Симба от „Цар лъв” излиза на сцената на „Сребърна Янтра”

Велико Търново Лайф

23-09-2019, 15:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

10-годишният Максим Ялнъзов за поредна година е сред селектираните участници в конкурса

Талантливият и много артистичен 10-годишен варненец Максим Ялнъзов за поредна година е сред селектираните участници за  международния конкурс „Сребърна Янтра”. Едва ли могат да се изредят наградите, които Макси е спечелил през тази година, но сред най-големите му постижения безспорно е участието му в българската версия на световния филмов хит „Цар лъв”. В оригинала зрителите могат да чуят гласовете на суперзвездата Бионсе като Нала, Доналд  Глоувър в ролята на Симба, Джеймс Ърл Джоунс – Муфаса, а също и куп други знаменитости. Дублираната версия на филма пък събра на едно място някои от най-уважаваните актьори в дублажното изкуство у нас, а малките Симба и Нала са озвучени от талантливите Максим Ялнъзов и Калина Асенова.

Впрочем, това не е дебют на Макси в озвучаването на филми. Когато е само на 6 годинки, той се явява на кастинг в София. Одобрен е и печели ролята на Денис от филма “Хотел Трансилвания 2” – внучето на Дракула, вампиро-човешкото дете на Мейвис и Джон във филма. Времето след „Сребърна Янтра” 2018 до сега е белязано с много творчески успехи за малкия варненец – на сцената като певец, а също и като филмов актьор и дубльор.

„Като лауреат на „Сребърна Янтра” Макси представи блестящо България на силния конкурс-мемориал „Две сърца близнаци” в Кишинев,  спечелвайки Гран при в категорията 10-15 годишни. В Националния дворец на културата в Молдова той пя на румънски език с оркестъра на Кристи Алде Теодорович пред почти петхилядна публика. С мини Гран при се върнахме с него и от конкурса “Stars of song” в гр. Къмпулунг, Румъния ”, разказа селекционерът на българския тим Румяна Начева, директор на МК „Сребърна Янтра”.

Това лято Максим Ялнъзов участва в престижния детски конкурс „Славянски базар”, а междувременно спечели няколко големи награди на конкурси у нас. Последното гран при в колекцията му е от „Дунавски звезди” в Силистра на Йордан Марков.

Зрителите в МДТ „К. Кисимов” – В. Търново, в последните дни на септември ще могат да видят и чуят Максим Ялнъзов като участник във втора възрастова група в компанията на още 23 много пеещи деца от Куба, Ливан, Румъния, Молдова, Италия, Кипър и България.

„С голямо нетърпение очакваме изявата и на дуета “Мит & Макс” – Димитър и Максим Ялнъзови” в новата категория „Family group”. Татко Митко е актьор, а Макси върви уверено по неговите стъпки. Това лято и двамата се снимаха в криминално-комедийния сериал „Господин Х и морето”. За участието си в „Пеещи семейства” Ялнъзови са избрали много атрактивна песен от репертоара на Григорий Лепс и EMIN. Очаквам с нея да взривят залата на 28 септември”, допълва Румяна Начева.

Максим Ялнъзов за поредна година е член и на Клуба на талантливите деца на България на Фондация „Д. Бербатов”.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)