Шестима са ранени при пътни инциденти, станали през изминалото денонощие в региона.

На 9 септември в РУ – Бяла е постъпило обаждане за пътнотранспортно произшествие, станало около 03:28 часа в района на кръговото кръстовище край град Бяла, при моста над р. Янтра. Изпратен е екип на районното управление, който установява, че лек автомобил "Фолксваген Джета" с румънски регистрационен номер, управляван от 26-годишен мъж, при движение в посока към гр. Русе е напуснал платното за движение в кръговото кръстовище и се е забил в земната маса в центъра на кръстовището. При удара е пострадала пътуваща на задната седалка жена на 22 г. Тя е била отведена в болница в Русе, където й е установена фрактура на лумбален прешлен и е настанена за наблюдение. Пробата на водача за алкохол е била отрицателна. Причината за настъпилото ПТП се изяснява. По случая е образувано досъдебно производство.  

Около 08:25 часа е получен сигнал за произшествие в село Николово на ул. Липник, на кръстовище с ул. Оборище в посока кметството. Изпратените там полицейски служители са изяснили, че инцидентът е възникнал след като лек автомобил „Форд Фокус“ с русенска регистрация, управляван от 35-годишен мъж, се е движел на такова разстояние от пътуващ пред него лек автомобил „Шкода Фелиция“, че го е блъснал, при което той блъснал друго МПС пред него. Инцидентът се е разминал без сериозно пострадали. Пробите на водачите са били отрицателни. Униформените са определили причината за ПТП като - неспазване на дистанция.

В 11:58 часа на тел. 112 е получено обаждане за произшествие с лек автомобил на бул. Тутракан в Русе, в района на кръговото движение, срещу входа на пристанищния комплекс. Пътните полицаи, посетили местопроизшествието, са установили, че катастрофата е станала с лек автомобил „Субару Форестър“, с русенска регистрация, управляван от 32-годишен мъж. Изяснено било, че при избиране скоростта си на движение водачът не се е съобразил с условията на пътя, отклонил се е вляво по посока на движението си и се е преобърнал по таван. Пострадал е леко водачът - травма и разкъсно-контузна рана на главата. Произшествието е документирано от полицаите, като причина за ПТП се посочва – движение с несъобразена скорост.

Около 14:15 часа е станала друга катастрофа в гр. Русе на ул. Братислава, в района на кръстовище с ул. Рига. Там лек автомобил „Рено Меган“ с русенска регистрация, управляван от 81-годишен мъж, нарушавайки правилата за предимство, навлиза в кръстовището от ул. Братислава, при наличие на пътен знак „Б-1“, не пропуска и се блъска с движещия се по пътя с предимство автомобил  „Фолксваген“, управляван от жена на 42 г.  При произшествието са леко ранени – водачката на фолксвагена и пътничка в реното. Те са били прегледани от екип на ЦСМП. Пробите за алкохол на водачите са били отрицателни. Произшествието са изяснили и документирали служители на Пътна полиция.         

В 12:03 часа е получено съобщение за ПТП по пътя Русе – Разград в района на км 21+400. Изпратените за изясняване на инцидента полицейски служители са установили, че лек автомобил „Мицубиши“ с русенска регистрация, с водач 56 г. мъж, извършвайки маневра за завиване в обратна посока не е пропуснал движещия се по пътя с предимство лек автомобил БМВ с русенска регистрация, управляван от 21-годишен, който се опитал да избегне удара, отбил рязко вляво, изгубил контрол над превозното средство, навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно в насрещно движещ се влекач „Ивеко“ с варненска регистрация. В резултат на удара е пострадал водачът на БМВ-то, който след преглед в УМБАЛ-Канев е настанен за лечение в болницата с фрактури и други травми. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група и по случая е образувано досъдебно производство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов