Двама леко и един тежко са пострадалите при пътни инциденти през изтеклото денонощие в Русе

Тази сутрин при катастрофа между лек и товарен автомобил на пътя Русе – Бяла са пострадали трима

Двама леко и един тежко са пострадалите при пътни инциденти през изтеклото денонощие в Русе, а тази сутрин при катастрофа между лек и товарен автомобил на пътя Русе – Бяла са пострадали трима.

На 13 август около 09:30 часа екип на Пътна полиция е бил пратен на бул. "Цар Освободител", в района на номер 19, по сигнал за ПТП с мотопедист. На адреса униформените са установили 65-годишен мъж, който заявил, че е изгубил контрол докато е управлявал мотопедът си с марка „Mini , отлконил се е вдясно и се е блъснал отзад в паркиран автомобил БМВ. Водачът е бил откаран от негов роднина в болницата, където след преглед са му установили фрактура на дясно коляно, две счупени ребра и гръдна травма, и е настанен за лечение. Пробата на водача за алкохол е била отрицателна.

Вчера, около 12:50 часа, на кръстовището между ул. "Байкал" и ул. "Захари Стоянов" са се блъснали два автомобила. Лек автомобил „Ауди“ с русенска, управляван от 33-годишен мъж, не спрял на пътен знак „Стоп“ и не пропуснал  движещия се по път с предимство лек автомобил „Шевролет“ с русенска регистрация, с водач 63-годишен мъж, при което се сблъскват и от удара са пострадали леко водачът на шевролета и пътничка, возила се в другата кола. Мъжът е с контузии по главата и краката, а жената с охлузвания по тялото. След преглед в болницата водачът е настанен за лечение, а пътничката освободена. На водачите не е установена употреба на алкохол.

Днес в 06:57 часа е подаден сигнал за ПТП с пострадали, между лек и товарен автомобил,  на главен път І-5 / Русе – Бяла, в района на „Мойсев баир“. На местопроизшествието веднага са изпратени екипи на полицията и пожарната. Според първоначалната информация, инцидентът е възникнал, след като лек автомобил с румънска регистрация се е отклонил вляво и е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е блъснал с движещ се в обратна посока камион с русенска регистрация. Три жени, пътували в колата са били отведени за преглед в болницата. Местопроизшествието е запазено и се извършва оглед. Движението по главния път в района на катастрофата е затруднено, но не е спряно, регулира се от полицията. Предстои изясняване на причините и обстоятелствата довели до ПТП.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)