Военноморските сили отбелязват 140-та годишнина от създаването си

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев се срещна с командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Сред темите, които двамата обсъдиха бяха образованието, подготовката на бъдещите офицери, както и структурата на личния състав.

Специално внимание беше отделено и на възможностите за провеждане на съвместни инициативи в сферата на мотивирането на повече млади хора, които да изберат военната професия. В тази връзка беше отчетен интереса и постигнатата отлична координация между институциите при реализирането на кампанията „Бъди войник“.

На срещата присъстваха още заместник-командирът на Военноморски сили флотилен адмирал Георги Пенев, началникът на канцеларията на командира капитан II ранг Райна Пенчева, както и адютантът на контраадмирал Кирил Михайлов капитан-лейтенант Силвия Георгиева.

Веднага след това заместник областният управител Валентин Колев участва и в съвместната пресконференция на командването на Военноморските сили на Република България и Община Русе.

Контраадмирал Кирил Михайлов отбеляза, че по първоначални оценки проведеното учение „Бриз 2019“ е преминало успешно, като до края на годината наши бойни и спомагателни кораби ще участват и в други съвместни мисии. В пресконференцията от страна на Община Русе участваха заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, директорът на дирекция „Управление при кризи“ Спасимир Димитров, както и началникът на отдел „Култура“ Ани Сипос.

Традиционно по време на пресконференцията бяха отличени и военнослужещи от българските военноморски сили. Със заповеди на кмета на Община Русе Пламен Стоилов наградени бяха капитан III ранг Мирослав Трифонов, главен старшина Михаил Младенов и старши матрос Галин Георгиев.

Командирът на Военноморските сили връчи на заместник областния управител почетен плакет. От своя страна Валентин Колев подари на контраадмирал Кирил Михайлов икона с лика на Св. Николай Чудотворец с пожеланието светецът да пази него и неговите подчинени в трудния им път в моретоСнимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"