Екипите на пожарната са реагирали на 4 сигнала за инциденти през почивните дни

На 27 юли за времето от 20:26 до 20:50 часа екип на Първа РСПБЗН-Русе е бил пратен на сигнал за пожар в сухи треви и храсти в русенския кв. “Чародейка“, в района срещу бл.203. Пожарът е потушен от екипа на площ около 30 кв.м, без щети.
Вчера в 14:04 часа служители от Първа РСПБЗН-Русе с два автомобила са били насочени към русенския кв. „Дружба-3“, на ул. Йоаким Груев, заради сигнал за пожар в апартамент на третия етаж в бл. 52. Оказало се е, че запалването е възникнало заради късо съединение в електрическата инсталация на хладилник. Екипите са работили на адреса до 15:30 часа. При инцидента не са пострадали хора, нанесени са само материални щети.
Миналата нощ за времето от 21:19 до 21:45 часа, екип от Първа РСПБЗН-Русе с един автомобил е пратен да гаси запалени сухи треви на бул. България, в района до стъпалата към централната жп гара. Инцидентът се е разминал без пострадали и щети.
По-късно между 03:55 и 06:15 часа, пожарникари от Първа РСПБЗН-Русе с един автомобил са посетили инцидент с лек автомобил. Сигналът е бил за пожар в „Ауди А4“ на ул. Цар Шишман в областния град. Вероятната причина за пожара е късо съединение в електрическата инсталация на колата, която е изгоряла напълно, като пламъците са засегнали и прозорци на сграда, намираща се в непосредствена близост до местопроизшествието.Пострадали хора няма.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)