Русенски изпълнители с награди от Карлово

Организатори на „Песенна палитра“ са Община Карлово и Сдружение „Арт палитра“

Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра“ награди победителите в петото си издание на специален Гала концерт, който се състоя на 14 юли в Зрителната зала на НЧ “Васил Левски – 1861г.“ в Карлово. В музикалната надпревара, която продължи три дни, се включиха над 120 деца от 27 града и бяха представени школите на 40 вокални педагози.  Организатори на „Песенна палитра“ са Община Карлово и Сдружение „Арт палитра“.

Тази година конкурсът е част от мероприятията, посветени на Празника на града и 182-та годишнина от рождението на Васил Левски и в календара на Министерството на Културата. Изпълнителите бяха оценявани от професионално жури с председател композитора Хайгашод Агасян и членове композиторът Светослав Лобошки, вокалният педагог Георги Янков, поп и хип-хоп изпълнителят Вензи и вокалният педагог Милена Пеева от Добрич.

В най-многобройната Втора Възрастова група на възраст 9-10 години с песните „Песен от сълза“ на Х. Агасян и кавъра  „Пак съм тук“ се представи 9 годишния Мартин Сиромахов от Русе. Въпреки силната конкуренция за своите изпълнения и артистично представяне той получи едни от най-високите оценки в групата и бе отличен с първо място. Мартин е солист на ВС „Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов