Министър Красен Кралев награди Ивет Горанова за успеха на Европейските игри в Минск

Кралев и президентът на БНФК Алексей Петров й връчиха сертификат за 1-ви дан (черен колан) по шотокан-карате до

Министър Красен Кралев награди състезателите от каратето, женското самбо и художествената гимнастика, както и техните треньори за успехите им на Европейските игри в Минск. В беларуската столица българските спортисти спечелиха 18 медала - 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови. Това е с 8 повече, отколкото на Игрите в Баку през 2015, когато нашите състезатели завоюваха 10 отличия - 1 златен, 4 сребърни и 5 бронзови. По този начин страната ни се нареди на 16-о място в класирането по медали при нациите.

"Срещнах се лично с всеки от медалистите, като те ми споделиха впечатленията си от организацията и протичането на Европейските игри в Минск. Благодарих им за това, че са защитили достойно честта на родината си и са зарадвали хиляди българи. Пожелах на всички спортисти да продължат подготовката си все така мотивирани и да радват българската общественост с още по-големи спортни успехи. Те от своя страна ми благодариха за прекрасните условия за тренировки, които са им осигурени от ММС, и за отличното внимание, което им оказвам. Заедно с медалистите обсъдихме и анализирахме подготовката им за Олимпийските игри в Токио 2020 г.", сподели министър Кралев.

"Ивет Горанова беше блестяща в турнира по карате и донесе титла за България в категория до 55 кг „Кумите“. Младата състезателка добави още едно ценно отличие в актива си след бронзовите медали от световно и европейско първенство и има сериозни шансове за класиране на Олимпиадата в Токио през 2020 година. По време на срещата с Ивет заедно с президентът на Българската национална федерация карате Алексей Петров ѝ връчихме сертификат за 1-ви дан (черен колан) по шотокан-карате до", допълни той.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)