9 излизания са имали екипите на пожарната през изминалото денонощие

След промяната на метеорологичната обстановка в следобедните часове вчера, в РДПБЗН-Русе постъпиха няколко сигнала за инциденти, възникнали вследствие на бурята и силния дъжд. На местопроизшествията екипите на пожарната са работили, подпомагани и от екипи на полицията.
За времето от 16:23 до 17:05 часа служители от РСПБЗН- Ветово са пратени да премахнат дърво, паднало на пътното платно на второстепенния път от гр. Ветово за гр. Цар Калоян. Дървото е премахнато от екипа. Между 17:19 и 17:44 часа екип на Втора РСПБЗН в Русе е насочен по сигнал за счупено дърво, паднало на ул. Братя Обретенови №9. На място се е оказало, че става въпрос за паднал клон от дървото, който е бил отстранен. В 17:36 часа друг екип на пожарната, от Първа РСПБЗН в Русе, е пратен на сигнал за задимен склад на банка в централната част на града. На място е било изяснено, че проблемът е бил предизвикан вероятно от техническа неизправност в осветлението на въпросния склад или токов удар. Екипът е изчакал на място до пристигането на фирмата, извършваща поддръжка в обекта.
От 17:26 до 19:10 часа друг екип служители от Първа РСПБЗН е работил на ул. Шести септември в Русе, където служителите е трябвало да премахнат дърво,  паднало на пътното платно. Дървото е отстранено. В 17:33 часа е постъпил друг сигнал за счупени и паднали на пътя клони, в този случай произшествието е било на ул. Гевгели в Русе. До 18:03 часа екип от трима спасители на Сектор СОД при РДПБЗН са премахнали падналите части от дървото и са освободили пътното платно. От там са били насочени към ул. Ангел Кънчев, където също е имало паднали счупени клони, които с пречели на движението по платното. До 19:04 екипът ги е отстранил и е освободил движението по улицата. Между 17:45 и 18:36 часа екип от Втора РСПБЗН в Русе е участвал при премахването на паднала на пътното платно фасадна декорация от къща, намираща се на адрес на ул. Славянска в Русе. При инцидента не е имало пострадали хора. Екипът е отстранил камъните от платното. От 20:14 до 22:45 часа един автомобил с екип от трима спасители на Сектор СОД при РДПБЗН е пратен на адрес на ул. Райко Даскалов, където се е наложило спешно да бъде отводнен сутерен на сграда.
Огнеборците са гасили и пожар в товарен автомобил тази нощ. Гасителните действия са извършвани за времето от 22:28 до 00:12 часа. Произшествието е станало на главния път I-5 / Русе – Бяла, в района на  разклона за гр. Борово. Пратени са служители от районната пожарна служба в гр. Бяла с два автомобила. На място те са установили, че запалването е възникнало по време на движение в товарен автомобил „Мерцедес“ с румънска регистрация, превозващ двигатели. При пожара са нанесени щети на влекача и ремаркето, както и на част от товара. Според първоначалните данни, огнеборците предполагат, че причина за възникване на произшествието е станала техническа неизправност, механично претоварване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов