Калин Станков Тодоров представи книгата "Зад завесата на соца" в Русенския университет

В Русенския университет се състоя премиерата на новоизлязлата книга на Калин Станков Тодоров  "Зад завесата на соца". Представянето беше част от поредицата събития, организирани във връзка с честването на 140 години от началото на българската дипломация и беше първото за страната. В София премиерата на книгата ще бъде на 21 юни. Областният управител на Област Русе – г-н Галин Григоров изпрати поздравителен адрес до г-н Тодоров във връзка с премиерата.  

Авторът обясни, че е избирал град Русе за представянето на книгата, защото е емоционално свързан с него – преди почти 30 години, той получава поканата да изнесе лекция в Русе във връзка с атентата срещу Йоан Павел II във Ватикана.

 Причините да напише книгата са две – първата е, че семейството му му дава възможността да вижда събитията „отвътре", а втората - защото като журналист, пишещ за чужбина, има нуждата да отразява реалността. В книгата той се стреми да бъде обективен и да напише своята истина. "Зад завесата на соца" излиза сега, защото 30 години са достатъчен период, за да бъде направена равносметка – за добрите и лошите моменти и последици на „соца".  

Книгата е вече истински бестселър, една от най–търсените на книжния пазар сега у нас.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов