Експерти от дунавската перла Регион Русе се събират в Плевен

Срещата ще се проведе на 30 май в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров”

Финалната работна среща на експерти от четири общини – Русе, Силистра, Тутракан и Свищов, които влизат в територията на дунавската перла Регион Русе – ще се проведе в Плевен днес от 10 ч. в Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров”.

По време на срещата ще бъдат обсъдени  резултатите от създаването на дунавската перла като дестинация, прилагаща концепцията за устойчивата мобилност в туризма чрез насърчаване на придвижването с публичен транспорт, велосипеди или пеша. Обект на дискусии ще бъдат перспективите за развитие и новите  партньорства, които осигурява включването в мрежата „Дунавски перли“, учредена от 15-те партньори от 9 дунавски страни, участници в проект „Трансданюб перли“.

Мрежата на дунавските перли вече започна активни промоционални действия чрез издания, презентации на форуми и кампании в социалните мрежи, за да осигури по-голяма публичност на дестинациите и да привлече интереса на посетителите и туристическите агенции.

Международният проект „Трансданюб.перли“ се финансира от Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020. Работната среща в Плевен се организира и провежда от българския партньор по проекта Клуб „Устойчиво развитие на гражданското общество“, презентациите ще бъдат изнесени от председателя на организацията Лучия Илиева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов