Най-голямата икона на Светите братя сътвориха деца от ДГ „Слънце“ в Русе

Животът

24-05-2019, 07:14

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

В чест на настъпващия празник 24 май, децата от детска градина „Слънце“ 2 в Русе сътвориха голяма икона на Светите братя – равноапостоли Кирил и Методий. Тя е с височина 1,60 м. и ширина 1,20 м. Изработена е от общо 60 деца от 2, 3 и 4 група с екип от учители - Таня Михнева, Ванчи Енчева, Марина Матинска, Валя Черганска и Деница Тодорова. Иконата е изработена от 16 отделни хартиени детайла във формат над А – 3 и е оцветена със сухи пастели. Впоследствие детайлите са свързани и се получава голямото пано за стена.

Днес иконата бе тържествено осветена от отец Георги Райков -Председател на Обществения съвет на детската градина от храм „Свето Вознесение Христово“. Партньори на инициативата са Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе и Клуб за исторически реконструкции „Традиционеръ“ към Народно читалище „Христо Ботев“ – Русе. На 27.05 иконата ще бъде предоставена за постоянна експозиция в Детски отдел на библиотеката за да може до нея да се докоснат всички деца на Русе.

Детска градина „Слънце“ се намира в ЖК „Възраждане“. Сформирана е през 1993 г., а първата основна сграда е открита в Деня на Европа – 9 май през 1966 г. Другата основна сграда е открита в чест на 1300 годишнината на България през 1981 г. Детската градина се посещава от повече от 340 деца – разпределени в общо 13 групи по възраст. Към основните сгради функционират и три отлично оборудвани, както и един закрит плувен басейн, който функционира през цялото учебно време. В детската градина се работи изцяло по най-новите образователни стандарти и съвременните програмни системи, като акцентът пада върху образованието и здравето на децата. През последните години подобаващо внимание се отделя на екологичното, патриотичното и дигиталното образование, както и на народните традиции.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов