Връчиха дипломите на 153 абсолвенти от Историческия факултет на ВТУ

Животът

23-05-2019, 14:37

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първенецът на випуска е Виктория Гуглева от специалност „Културен туризъм“

В навечерието на 24 май в Аулата на Великотърновския университет се състоя тържествена церемония по връчването на дипломите на абсолвентите от Историческия факултет.

153 абсолвенти от четирите професионални направления – „Педагогика на обучението по“, „История и археология“, „Социология, антропология, науки за културата“ и „Науки за Земята“ (география) получиха своите дипломи в присъствието на родители, приятели и преподаватели.

Проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет, уважи тържеството и приветства всички в залата.
„Уважаеми абсолвенти, скъпи родители и преподаватели, днес е специален ден за всички вас. Скъпи абсолвенти, вие завършвате, но учението ви не свършва до тук. Една част ще продължите с магистратури, други ще завършите докторантури, а трети ще останете като наши преподаватели. Бъдете горди възпитаници и градете авторитета на нашия университет. Искам да знаете, че Великотърновският университет се гордее с вас; искам да знаете, че се радваме на вашите успехи. Скъпи родители, благодаря ви, че подкрепихте децата си през всичките години на следването им. Те са нашето бъдеще, нашата инвестиция в България. Бъдете здрави, пожелавам ви успех!“, подчерта в приветствието си Ректорът.

Първенецът на випуска е Виктория Гуглева от специалност „Културен туризъм“, която завършва с успех „Отличен“ 5,95. Виктория получи сребърния медал на Историческия факултет от ректора на Университета проф. Хр. Бонджолов. Изявените абсолвенти от всички специалности бяха наградени от в.и.д. декана на Историческия факултет доц. д-р Димитър Симеонов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов