Енчо Господинов разказа за хуманитарната дипломация на студенти и граждани в Русенския университет

Най–яркият българин в хуманитарната дипломация Енчо Господинов се срещна  с представители на академичното ръководство на Русенския университет, студенти, преподаватели и граждани днес, 21 май 2019г.,(вторник). Домакини на срещата бяха факултет „Обществено здраве и здравни грижи". А заместник-деканът на факултета доц. д-р Никола Събев представи пред публиката именития гост.

Поздравителен адрес за г-н Енчо Господинов беше връчен от името Областният управител на Област Русе – Галин Григоров. На срещата присъстваха д-р Руденко Йорданов, бивш директор на Българския червен кръст в Русе, посветил повече от 20 години от своя живот на каузата да помага на бездомните и бедните. Присъстваха още настоящият директор на БЧК Русе - Антоанета Ябанозова,  Станимир Бояджиев – председател на БМЧК и представители на доброволчески организации.

Енчо Господинов е легендарният летящ по света кореспондент на някогашния "Поглед" oт преди 10 ноември, а после представител на Международнaта федерация на Червения кръст и Червения полумесец в ООН и неин зам. - генерален секретар през последните няколко години.

Специално за гостуването, университетската библиотека подреди в изложба в читалнята на Корпус 2, литература от своя фонд, посветена на международното хуманитарно право, хуманитарната дипломация и организацията на международни хуманитарни мисии.  Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"