Наградиха отличниците на Русе

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на състоялата се днес церемония по връчване на грамоти и награждаване на отличниците от училищата на територията на община Русе по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

По традиция и тази година кметът на Община Русе Пламен Стоилов отправи поздравления към отличниците за постигнатите от тях високи резултати през периода на изминаващата учебна година. Признателност беше изразена и към енергията и неуморимия дух на директорите на училищата, преподавателите родителите на призьорите.

С решение на Педагогическия съвет всяка година училищата предлагат по един ученик, който достойно е представил и допринесъл за издигане авторитета на училището, в което се обучава и заслужава да бъде сред най-добрите и изявени ученици в град Русе. Това са ученици, които са постигнали високи резултати в областта на образованието, културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи от Национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и други.

За празничното настроение допринесоха младите таланти Мартин Сиромахов от Детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова и Надежда Николова от Вокално студио „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска.

На събитието присъстваха още заместник-кметът по европейско развитие на Община Русе д-р Страхил Карапчански, началникът на РУО д-р Русе Росица Георгиева, директори на училища, преподаватели, жители и гости на града.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)