Д-р Камбитов даде прием в чест на зрелостниците от Випуск 2019

Общо 867 абитуриенти завършват през 2019 година в Благоевград

На официална церемония кметът д-р Атанас Камбитов посрещна абитуриентите на Благоевград. Той приветства всички завършващи, като им пожела много успехи по пътя напред. Кметът д-р Камбитов присъства и на честването по повод 50 години от създаването на Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост "Гоце Делчев" - Благоевград. По време на тържеството директорът на гимназията Димитрина Иванова връчи на кмета грамота „За изключителни заслуги в развитието на училището и професионалното образование“.
„Благодаря за поканата, за мен е особено приятно да бъда част от вашата церемония, част от вашия празник, 50 години от създаване на професионалната гимназия. През всички тези години гимназията постигна много. Адмирации за преподавателите затова, че през всичките тези години осигурихте приемственост. Искам да поздравя и учениците, да им кажа, че са направили правилния избор да учат в професионалната гимназия. Едно училище, което дава качествено образование, възможност за реализация, разбира се, сигурен съм, че много от вас ще продължат и ще завършат и висше образование. Желая ви успех! За мен е огромна чест да получа тази грамота! Приемам я като оценка за усилията на всички, не само за кмета, а и за екипа на общината. Тук е мястото да благодарим и на Министерство на образованието и на министър Вълчев не само за финансовата подкрепа, а и за съдействието, което винаги са ни оказвали “, каза кметът д-р Камбитов.
Дни преди най-вълнуващия и дългоочакван ден - абитуриентският бал, зрелостниците от благоевградските гимназии се насладиха на коктейл и разказаха своите училищни истории пред д-р Камбитов.
По време на празничната вечер Випуск 2019 имаха възможността да се снимат, да направят фотосесия за спомен от срещата с кмета.
Ученичката Петя Пороминска от НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ посрещна своя рожден ден на официалния прием. Кметът д-р Атанас Камбитов поздрави рожденичката и ѝ подари таблет. Петя Пороминска вече е приета студентка в АУБ, специалност „Бизнес администрация“.
Общо 867 абитуриенти завършват през 2019 година в Благоевград.
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен