Градче на знанието построиха деца, родители и педагози от 19 детски градини

На територията на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД, се състоя официалната церемония по откриване на новата производствена база на завода в Русе. На събитието присъстваха кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост г-жа Даниела Шилкова, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, зам.-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева,зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, председателят на ОбС Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев, народни представители, управителят на ВИТТЕ Аутомотив г-н Христо Христов, Райнер Гьолц - управител CEO на ВИТТЕ Германия, Любомир Станиславов - председател на Български автомобилен клъстер, представители на различни институции и фирми, служители и гости.

Кметът г-н Пламен Стоилов приветства присъстващите: „Поздравявам ръководството за амбициозния бизнес план, който успяхте да развиете – доказахте, че следвате всяка една стъпка за разширяването на завода през годините успешно. Виждам отлична организация на работата, модерна визия, високотехнологично производство и прекрасни работници. Горд съм с този завод – той е образец и пример за качество на световно ниво“. Той добави още, че със своите 8 завода в сферата на автомобилната индустрия, Русе се утвърждава като един от лидерите в тази област. „Имате пълната подкрепа на общинска администрация, бъдете все така успешни и предприемчиви“, добави още той.

Той връчи поздравителен адрес и икона на Св. Георги на управителя на „ВИТТЕ Аутомотив“ г-н Христо Христов. Г-н Христов получи и значка от зам. областния управител.

Г-н Христов заяви: „Откриваме разширението, за което си мечтаехме - преминахме през много трудности, за да се похвалим с една стойностна инвестиция за града и за държавата. Миналата година надхвърлихме 100 милиона евро оборот, като следващата ни цел е да ги удвоим.“ Христов благодари на министър-председателя Бойко Борисов, на кмета Пламен Стоилов, на Русенския университет и на всички, подкрепили проекта.

В церемонията взеха участие танцьори от ФТТ „Найден Киров“.

Новата производствена база е част от изпълнението на инвестиционен проект „Разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия в Русе“. Той е с инвестиции в размер над 20 млн. лв., както и разкриване над 350 нови работни места, с което общият брой на работещите ще надхвърли 1300. През тази година ВИТТЕ България отбелязва своята 10-годишнина от създаването си, а ВИТТЕ Германия – 120. Двете цифри бяха изписани ефектно с балони, които работниците пуснаха в небето над завода.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов