Вазовските мажоретки и гвардейски оркестър с успешно представяне на Международен фестивал

Фестивалът се проведе в град Русе

Фестивалът се проведе в град Русе. В него взеха участие 450 мажоретки, включени в 28 състава от: Плевен, Разград, Кнежа, София, Казичене, Шумен, Правец, Бургас, Добрич и гости от Румъния.

Мажоретният състав на СУ "Иван Вазов" участва за втора поредна година, но за първи път бяха заедно с Гвардейския оркестър. Съпровождани от домакините, те не пропуснаха традиционната разходка с корабче по река Дунав.

През първия ден мажоретките дефилираха по ул. „Александровска“, изпълнявайки парадни композиции. Това се случваше под умелия съпровод на Фанфарен оркестър Ветово – „Maxtone“, Духов оркестър към НПГ по КТС – Русе и Първи Ученически Гвардейски оркестър при СУ „Иван Вазов“ – Плевен.

Атрактивното шествие завърши на площад „Свобода“ пред Съдебната палата, където се състоя официалното откриване на фестивала. Заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков и директорът на дирекция „Култура и образование” Ирена Петрова, приветстваха участниците и публиката като пожелаха успех на мажоретките.

През втория ден участниците във фестивала показаха своите композиции на площада, пред сградата на Община Русе. В това двучасово тържество на ритъм, марш, празнично настроение, феерия от костюми и цветове, нашите момичета и момчета достойно показаха своите умения и доказаха, че въпреки краткото време, от което съществуват двата състава, трудът им дава плодове и бе подобаващо оценен.

"Завърнали се с купи, грамоти и много положителен заряд от срещите и обменения опит с другите състави и оркестри, Вазовци продължават своите репетиции и подготовка, защото май е месецът, в който изявите и очакванията са много. Когато ученето се съчетае с интригуващи и желани от учениците занимания, когато имат подкрепата на преподаватели и ръководство, поле за изява и заслужена оценка, възпитаниците ни доказват за пореден път, че училището може да стане желана територия за битуване!", споделят от СУ "Иван Вазов".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов