Студенти и преподаватели от ЮЗУ твориха на пленер в Гърция

Създадоха 24 живописни и графични творби

Водещи преподаватели-художници и изявени студенти от катедра „Изобразително изкуство“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ твориха на художествен пленер в Гърция. Те пресъздадоха природните и културни забележителности на Промахон и Сидирокастро в 24 живописни и графични творби.

Произведенията на 10-те участници бяха представени на изложба в Промахон, в последния ден от програмата. Студентите – бъдещи педагози, проведоха уъркшоп с децата от Промахон, които се включиха с голям интерес в рисуването на открито. Произведенията на малките творци също бяха експонирани в изложбата. Участващите художници дариха творбите си на домакините за създаване на художествена сбирка, като идеята е пленерът да продължи и да се превърне в традиционен с участието и на студенти и преподаватели от художествените специалности в университетите в Солун.

Участието на студентите и преподавателите от Факултета по изкуствата бе по покана на кметовете на Промахон и Сидирокастро. Поканата е в резултат на доброто сътрудничество на Факултета по изкуствата с гръцките партньори и реализацията на съвместна дейност по проекта BORDERLESS CULTURE.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов